Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μπακαλιάρος με κουρκούτι κ σκόρδο, μπόλικο,έρχεται και η 25η Μαρτίου!


Υλικά
·                     1 μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο και κομμένο κομματάκια
·                     3 χούφτες αλεύρι
·                     2 αυγά
·                     λίγο μπέικιν πάουντερ
·                     λίγο ξίδι
·                     νερό
·                     λάδι

Διαδικασία
για τον μπακαλιάρο:
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο νερό, λίγο μπέικιν, μια χούφτα αλεύρι και ανακατεύουμε. Θέλουμε να πετύχουμε έναν αραιό χυλό. Στη συνέχεια, βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο χυλό και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Γυρίζουμε τον μπακαλιάρο και από τις δύο μεριές, για να τηγανιστεί καλά. Μόλις είναι έτοιμος τον αφαιρούμε σε ένα πιάτο, όπου έχουμε στρώσει ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, για να ρουφήξει το πολύ λάδι. Δεν πετάμε το λάδι από το τηγάνι, αφού μας χρειάζεται στη συνέχεια.
για το κουρκούτι:
Σε ένα δεύτερο τηγάνι καβουρδίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Δηλαδή, βάζουμε το αλεύρι στη φωτιά, και το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, ώσπου να ξανθύνει.
Αμέσως μετά, κόβουμε το σκόρδο, και το τσιγαρίζουμε, μαζί με λίγο ξίδι και λίγο νερό, στο λάδι του μπακαλιάρου. Όταν ζεσταθεί αρκετά, προσθέτουμε το καβουρδισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς, για να μην σβολιάσει. Το αφήνουμε στη φωτιά 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει το κουρκούτι και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Σε ένα μεγάλο πιάτο, σερβίρουμε από την μια μεριά τον μπακαλιάρο και δίπλα του το κουρκούτι.
Καλή όρεξη!(συνταγή απο το νηστικό αρκούδι που έβαζε η τηλεόραση,δοκιμασμένη και πεντανόστιμη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for the lovely comments....